Efter Sveriges VM-uttåg

Sveriges VM-äventyr är över. Men det var väldigt roligt så länge det varade! Jag var själv och såg åttondelsfinalen mot Schweiz på storbildsskärm nere vid stranden i Helsingborg bland många hundratals andra, och stämningen var verkligen fantastiskt – vilken spänning under matchen, och vilken underbar glädje över hela stan efteråt! Fotboll kan verkligen ena alla som kanske inget annat. Och jag har nog aldrig upplevt en större tystnad i grannskapet som när jag snabbt gick utomhus i halvtid under dagens match mot England. Allt var verkligen öde – alla följde matchen kändes det som.

Så ja, det är väldigt trist att det är över, för den fantastiska glädjens och gemenskapens skull! Fast å andra sidan går det förstås inte att säga något annat än att England var det betydligt bättre laget i dagens match, och att segern var väldigt välförtjänt. Och det svenska laget har förstås ändå gjort ett fantastiskt VM genom att trots en total avsaknad på stjärnspelare ändå ta oss till vår första kvartsfinal på 24 år…!

Och då står det klart att semifinalerna i fotbolls-VM kommer att bli:

Frankrike – Belgien

och

England – Kroatien

Nu hoppas jag personligen på en final mellan Belgien och Kroatien – eftersom inget av de lagen någonsin vunnit VM-guld – eller ens varit i VM-final förut!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s