Hösten kommer

Hösten närmar sig med stormsteg. Rent meteorologiskt har hösten nu nått nästan ända ner till Limes norrlandicus – gränstrakten mellan Norrland och Svealand. Men även för mänskligheten i stort känns det som hösten är nära.

Så många nya trista nyheter har kommit de senaste dagarna kring tillståndet hos vår planet. En rapport har kommit om att 117 miljöaktivister har mördats av kapitalistiska intressenter bara hittills i år. Brasilien ska avskaffa skyddet för ett område i Amazonas stort som Danmark. Tankerfartyg kan nu obehindrat korsa ett isfritt Arktis, som värms upp dubbelt så snabbt som resten av jorden, för att utvinna mer naturresurser och så ytterligare spä på vår planets eskalerande uppvärmning. Och i Alaska har grizzlybjörnar på grund av klimatförändringarna börjat välja bort lax till förmån för tidigare mognande bär, vilket rubbar ekosystemet där.

Men, samtidigt som allt detta pågår har mänsklighetens största samtalsämne den gångna helgen tydligen varit något sorts organiserat slagsmål mellan två män på en gala i USA, som vinner ära och rikedom genom att slå ner varandra medan mängder av andra människor roat ser på. Det är verkligen som om mänskligheten i stort inte alls har utvecklats känslomässigt sedan Romartiden. Och därför går mänskligheten blint mot sin egen höst på en allt mer lidande och utarmad jord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s